Een lekker Marokkaans toetje waar niet alleen de kleinsten van snoepen. Let op: Dit recept is voor 1 persoon, je kunt eenvoudig het aantal porties in het recept aanpassen.
Meng de bloem, griesmeel, gist, bakpoeder en suiker met het water en mix ca. 5 min. met een mixer tot een glad beslag. Voeg als laatste het zout toe.
Dek het beslag af met vershoudfolie. Laat het beslag 30 minuten rusten op een warme plek tot er kleine belletjes zichtbaar zijn. Het beslag is goed als er bubbels ontstaan. Gebeurt dit niet? Voeg dan nog wat water toe.
Verhit een koekenpan zonder boter of olie.
Schep hier een flinke lepel beslag in en bak hier in 2 minuten een pannenkoek van met heel veel gaatjes/luchtbelletjes aan de bovenkant. Let op! De pannenkoek moet niet omgedraaid worden. Leg de pannenkoek op een bord.
Leg de pannenkoek op een bord en herhaal dit met de rest van het beslag.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.