Doe de suiker, boter, zout en het water in een steelpan en verhit op laag vuur tot de boter gesmolten is. Voeg dan in 1 keer de bloem toe en roer net zo lang tot het deeg loslaat van de pan en een bal vormt. Neem van het vuur. Klop de eieren los en roer deze in delen door het deeg tot je een glad beslag hebt. Meng nu de kaneel door het deeg. Laat het 10 - 15 min. afkoelen.
Verwarm de olie in een wok of koekenpan tot 180 °C. Controleer of de olie heet genoeg is, door er wat beslag aan toe te voegen. Als het binnen 15 seconden goudbruin is, dan is de olie warm genoeg.
Schep de helft van het beslag in de spuitzak en spuit het deeg in de hete olie. Zorg dat de spuitzak en -mond de hete olie niet raken. Knip met een schaar om de 10 cm steeds een stuk deeg af. Bak de churros in 4-5 min. goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met poedersuiker. Bak zo nog meer churros van de rest van het beslag.
Smelt de chocolade in een pannetje. Haal de churros door de chocolade en dip ze vervolgens in de discodip.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en de content.