Verwijder de schil van de ui en de knoflook. Snij de ui en knoflook in fijne blokjes. Pers de knoflook.
Zet ondertussen een kookpan met water op hoog vuur en breng deze aan de kook met 1/3 blokje groentebouillon. Doe de Orzo in de kookpan en laat koken tot het gaar is. Giet nadien af in een vergiet en laat uitlekken.
Verhit een klontje boter in een grote kookpot. Doe hier de ui en knoflook in en bak tot het glazig is. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en het water toe. Voeg de kruiden en de bouillon toe en laat enkele minuutjes op middelhoog vuur pruttelen.
Meng het gehakt met de gehaktkruiden en maak er balletjes van ongeveer ten grote van pingpongballetjes.
Verhit een klontje boter in een grote (diepe) pan. Bak hierin de gehaktballetjes gaar.
Voeg vervolgens de tomatensaus toe. Schraap met een houten lepel de bakrestanten los van de bodem voor extra smaak. Voeg ook de Orzo en wat fijngehakte basilicum toe en meng alles goed onder elkaar.
Snij de tomaten in 4 kwartjes en snij de mozzarella in schijfjes. Verdeel beiden over de pan. Plaats nog even een deksel op de pan en laat nog even staan op laag vuur, zodat de mozzarella kan smelten. Strooi tot slot nog enkele blaadjes verse basilicum over je gerecht en je bent klaar om te serveren!
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en de content.