Grote en kleine mok (voor de donut vorm, dit zou je ook met deegvormpjes kunnen doen)
Mixer (of keukenmachine)
Spuitzak met spuitmond
Oven
Bakplaat
Bakpapier
2 steelpannen
Kookpan
Spatel (plat en hitte bestendig)
Mes
Lepel
Keukenpapier
Ingrediënten
Ingrediënten
1blikcroissantdeeg XL
100gramnutella
100gramroomkaas
125mlongeklopte slagroom
50grampure chocolade
2kinder buenos
Eetbare (chocolade) decoratie
300mlolie om in te frituren(zonnebloem/arachide olie)
Instructies
Voorbereiding
Maak eerst de nutella crème. Klop in de ene kom de slagroom stijf (niet té lang) en in de andere kom de roomkaas met de nutella.
Voeg de slagroom aan de roomkaas-nutella crème toe en klop kort tot een homogene crème. Doe de crème in een spuitzak met spuitmondje en zet in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 50 graden.
Bereiding
Haal het croissantdeeg uit de verpakking en snij de (kartel)lijnen door. Leg vervolgens de ene driehoek parallel op de andere driehoek, zodat er 2 lagen ontstaan. Doe dit nog 2 keer, zodat je in totaal 3 dubbele driehoeken krijgt.
Nu ga je hier donut vormen uit snijden. Gebruik een grote mok en een kleine ronde uitsteker, maar je kan hier ook iets anders voor gebruiken. Duw eerst de mok in het deeg, zodat er een grote ronde cirkel ontstaat. Snij de randen met een scherp mes eraf. (Met de overgebleven randen kan je mini croissantjes bakken!).
Vervolgens druk je er in het midden een kleine cirkel uit. Herhaal dit bij de rest. Uiteindelijk heb je 3 donutvormen. Leg de donuts op een met bakpapier beklede bakplaat voor 15 minuten in de oven, zodat de bovenkant aan de onderkant kan hechten.
Zet een pan met olie op het fornuis en laat heet worden. Doe er een stukje brood in, wanneer deze naar de oppervlakte gaat drijven is de olie heet genoeg.
Bak de donuts 1 voor 1. De donut moet per kant gefrituurd worden; leg de donut voorzichtig (met platte, hittebestendige spatel) in de olie en je zal zien dat deze meteen uit zet.
Als de onderkant goudbruin is draai je hem om. Dit duurt 1 tot 2 minuten. Haal de donut uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Laat de donuts volledig afkoelen.
Smelt de chocolade (au-bain-marie). Besmeer de bovenkant van de donut met de gesmolten chocolade en laat dit uitharden in de koelkast.
Spuit vervolgens de nutella crème erop en maak af met stukjes kinder bueno en eventueel andere eetbare decoratie. Eet smakelijk!
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.