Hou jij van sushi? Dan is dit recept helemaal iets voor jou! Heerlijke sushirijst met sashimi van zalm gemarineerd in een heerlijke dressing, die al je smaakpapillen zullen strelen! Hier zeg je toch geen nee tegen?!Deze ‘verjapanste’ pokebowl maak je helemaal naar eigen smaak. Je laat het er mooi uitzien met datgene dat jij lekker vindt. Hou je van pittige radijsjes, of knapperige worteltjes misschien? Ga je gang! Het voornaamste is dat je eindigt met een bordje vol verschillende kleuren en ingrediënten. Ben jij niet zo’n fan van rauwe vis? Dan kan je deze ook vervangen door een stukje gebakken zalm natuurlijk!
Snij een deel van de bosui in fijne ringetjes en de gember in kleine blokjes. Doe deze in een kommetje en meng ze met de sojasaus, sesamolie, limoensap, suiker en een klein beetje sesamzaad. Dit is je marinade.
Snij de zalm in kleine blokjes. Voeg deze toe aan aan het kommetje met de marinade en meng alles goed onder elkaar. Doe een vel vershoudfolie over het kommetje en plaats in de koelkast.
Snij de komkommer in schijfjes, de mango in reepjes en de avocado in blokjes. Zet aan de kant tot het moment wanneer je het bord gaat opmaken.
Als je verse sojabonen hebt gekocht moet je deze koken. Zet deze in een ruime pan water op het vuur en laat deze 6-8 minuten koken. Giet ze hierna af en laat ze afkoelen.
Bereiding
Spoel de rijst veelvuldig tot het water helder is. Giet vervolgens het water af en doe de gewassen rijst in een kookpan. Doe hier 500 ml water bij en plaats met deksel op een hoog vuur. Wanneer het water kookt zet je het vuur laag. Als al het water is opgelost, haal je de kookpan van het vuur en laat je hem mét deksel 15 minuten staan.
Haal de deksel van de kookpan en voeg de sushiazijn toe. Schep goed door elkaar, zodat alles goed gemengd is. Verdeel de rijst vervolgens over kommetjes voor het aantal mensen.
Nu kan je beginnen met het opmaken van de bowl. Haal de zalm uit de koelkast en leg (een deel van) de blokjes in het midden van je kommetje, bovenop de rijst. Garneer hier omheen de sojabonen, de mango, de komkommer, de avocado en de Wakame. Voor de afwerking doe je er nog een 'drizzle' Kewpie overheen en strooi je er nog wat sesam- en maanzaad over.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.