Los de gist op in het warme water en laat even staan. Er moeten kleine belletjes ontstaan.
Zeef de bloem boven de mengkom, giet er het water met opgeloste gist bij en meng dit door elkaar. Je kan het deeg kneden met een keukenmachine of met de hand. Doe vervolgens het zout bij het deeg en kneed nog een minuut.
Doe een theedoek over de mengkom en laat deze een uur bij kamertemperatuur staan. Na een uur is de bol deeg ongeveer verdubbelt.
Bereiding Kruidenboter
Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is. Hak de bieslook en peterselie fijn en doe dit bij de boter.
Pers een teentje knoflook en voeg dit met de citroensap toe. Roer alles goed door elkaar.
Bereiding Stokbrood
Verdeel het deeg in twee gelijke porties. Bestuif het werkblad met wat bloem en leg hier het deeg op.
Rol hier twee stokbroden van en leg deze daarna op een bakplaat of doe ze in een stokbroodvorm. Zorg wel dat je de bakplaat bedekt met bakpapier.
Maak een mes vochtig en snij met het natte mes wat sneetjes in de bovenkant van je stokbrood. Bak deze zo'n 15 minuten in de oven af.
Haal de stokbroden eruit als ze mooi bruin zijn geworden en laat de stokbroden afkoelen op een rooster.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.