Pel de uien. Let op dat je maar een klein stukje van de onderkant afsnijdt, want de ui moet niet uit elkaar vallen in de ovenschaal. Snij de uien vervolgens een keer horizontaal doormidden.
Doe de boter in de (koeken)pan en laat dit smelten. Als de boter helemaal gesmolten is voeg je de kristalsuiker en de honing toe.
Rits nu de 5 takjes tijm boven de pan, zodat alle tijm in de pan zit. Voeg peper, zout en de balsamico azijn toe. Laat het geheel 5 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
Doe nu de halve uien in de pan. Doe de deksel op de pan en laat het geheel 10 minuten stoven. Ondertussen vet je de ovenschaal in en verwarm je de oven voor op 200 graden.
Als de uien 10 minuten gestoofd hebben draai je de uien om en laat je ze vervolgens weer 10 minuten, met de deksel op de pan, stoven.
Leg de uien nu in de ovenschaal. Doe dit erg voorzichtig, de uien moeten in elkaar blijven zitten. Je legt ze met de brede kant naar beneden in de ovenschaal.Vervolgens pak je het bladerdeeg en die leg je deze over de uien heen. Zorg dat de randen van de ovenschaal goed bedekt zijn met de bladerdeeg. Druk het deeg goed rondom de uien aan. Tot slot prik je met een vork wat gaatjes in het deeg.
Doe de ovenschaal nu voor 30 minuten op 200 graden in de oven. Na 30 minuten haal je de ovenschaal uit de oven en laat je hem nog 10 minuten staan op het aanrecht.
Le moment suprème: leg een groot bord op de schaal, tik een paar keer op de schaal en keer in 1 beweging de schaal om. Lukt het niet in 1 keer? Maak dan het deeg los door met een mes langs de randen te gaan.
Brokkel wat stukjes blauwe kaas over de taart en maak af met wat verse tijm. Et voilà! Bon appetit!
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.