Snij alle ingrediënten voor het beleg in kleine stukjes of reepjes. Snij de vijgen door vieren.
Maak het sausje: meng de creme fraiche, kwark, nootmuskaat, het zout en de peper door elkaar.
Rol het deeg uit en leg het op een bakplaat met bakpapier.
Smeer het sausje uit over de flammkuchen.
Beleg de flammkuchen met de overige ingrediënten. Vergeet de (geiten)kaas niet!
Bak de flammkuchen 15-20 minuten in de oven. De flammkuchen is klaar als de randjes bruin beginnen te worden.
Serveer eventueel met een beetje rucola over de flammkuchen.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.