Snij de uien in ringen. Verhit de boter in een ruime pan en laat de ui 20 minuten karamelliseren. Vergeet niet regelmatig te roeren. Na 20 minuten bestrooi je de uien met de bloem en breng je het op smaak met zout en peper. Blijf roeren!
Zet de oven op grillstand en verwarm deze voor op 200°C.
Voeg 1 liter kokend water toe aan de uien samen met 2 bouillonblokjes. Haal de blaadjes van het takje tijm en voeg deze ook toe. Breng de soep aan de kook en laat op laag vuur 20 minuten zachtjes doorkoken.
Snij het halve stokbrood in 4 schuine sneetjes, leg op de bakplaat met bakpapier en strooi de kaas over de broodjes, grill in ongeveer 5 minuten goudbruin.
Schep de soep in de kommen. Leg daarop een sneetje stokbrood. Bon appétit!
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.