Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook ze in water in ongeveer 20 minuten gaar en giet ze daarna af.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rasp ondertussen de kaas. Splits het ei en doe de dooier in een kom.
Stamp de aardappelen met de pureestamper. Roer de verse roomkaas en eidooier erdoor tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de puree in de spuitzak en spuit ongeveer 25 toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de geraspte kaas en bak de pommes duchesses 25 minuten in het midden van de oven goudbruin.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.