1eieren(optioneel 1 extra voor een mooi goudkleurig laagje)
2tomaten
50gramverse basilicum
2theelepelsoregano
2theelepelstijm
Zout
Instructies
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de tomaten fijn, vervolgens de buffelmozzarella en basilicum. Voeg alles samen in een kom en mix alles goed door elkaar.
Voeg de geraspte Gruyère toe. Tot slot de oregano, tijm, peper en het zout.
Bereiding
Meng de bloem en een flinke snuf zout in een keukenmachine, of in een beslagkom met een mixer met deeghaken.
Voeg de boter, het ei en een klein scheutje water toe. Blijf mengen tot er deeg ontstaat. Verdeel het deeg in 2 grote ballen, druk ze iets plat.
Rol het deeg uit tot een dunne lap en steek er ronde schijfjes uit voor de empanadas. Dit kan met een deegvormpje, maar ook met bijv. een groot glas.
Om de empanadas te maken, schep je het mengsel met een lepel in het midden van elke empanada.
Vouw de empanada dicht als een half maantje. Je kunt een vork gebruiken om het deeg te sluiten of je vingers.
Voor het beste resultaat, zet je de empanadas voor 30 minuten in de koeling. Dit zal helpen om lekken te voorkomen.
Optioneel: Bestrijk de bovenkant met een kwastje (siliconen) met eigeel; dit geeft een mooie glans na het bakken.
Bak de empanadas in de oven gedurende 20 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.