Snipper de uien en snij de knoflook fijn. Verwijder het vel van de chorizo en snij in blokjes van een ½ cm.
Bereiding
Verhit een grote hapjespan op middelhoog vuur zonder olie of boter en bak de blokjes chorizo 4 min., roer regelmatig door. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 3 min. op laag vuur.
Kook ondertussen een liter water in een waterkoker, als dit klaar is voeg je de gele rijst toe in de pan en schenk daarna het kokende water erbij. Kook 12 minuten op laag vuur met de deksel op de pan.
Spoel ondertussen de zeevruchten en tuinerwten af onder lauwwarm water en laat uitlekken in een vergiet. Voeg de tuinerwten en zeevruchten toe aan de rijst en roer door. Laat 4 min. koken met de deksel op de pan tot de rijst, tuinerwten en zeevruchten gaar zijn.
Haal de pan van het vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de boter erdoor. Snij de halve citroen in parten en serveer de paella met partjes citroen.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.