Schil de aardappelen en snij deze in kleine blokjes.
Kook de aardappelen beetgaar in een pan met een snufje zout. Giet de aardappelblokjes af zodra ze gaar zijn en laat ze uitlekken.
Maak ondertussen de saus. Kook 250 ml water in de waterkoker, zodra het water kookt doe je het in een maatbeker of bakje samen met de groentebouillon.
Zet een steelpannetje op het vuur en voeg de olijfolie toe. Doe vervolgens de paprikapoeder en de maïzena erbij. Let op: maak de maïzena eerst aan met een klein beetje koud water, anders wordt het klonterig. Roer daarna alles goed door elkaar.
Voeg beetje bij beetje al roerend 250 ml bouillon toe, tot je een mooie saus krijgt. Haal de saus van het vuur en breng het op smaak met de witte wijn azijn en eventueel met een beetje zout.
Zet een koekenpan op het vuur met een laagje olijfolie. Doe de aardappelblokjes erbij en bak bruin in 15 minuten. Roer af en toe om en bak tot ze mooi goudbruin zijn.
Serveer de gebakken aardappelblokjes met de saus.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.