Snij de ui, wortel en paprika in kleine blokjes. Doe ze in een grote hapjespan met een scheutje olie. Laat ze even rustig zachter worden en voeg dan de ras el hanout kruiden toe. Meng goed.
Zet de waterkoker aan en giet 1 mok couscous in een grote kom. Giet er twee van dezelfde mok kokend water bij en dek af, bijvoorbeeld met de schaal waar je later op gaat serveren.
Voeg nu het gehakt toe aan de pan met de groenten en de ras el hanout kruiden. Wanneer het gehakt rul gebakken is en goed gemengd met de groenten, kun je een fijngehakt teentje knoflook toevoegen en goed doorroeren.
Vervolgens kan de passata erbij. Breng op smaak met een beetje zwarte peper en eventueel een beetje zout, maar niet te veel want je zout nog aan tafel.
Zodra de passata een beetje op temperatuur is gekomen, kan de couscous erbij gedaan worden. Vuur uit, goed mengen en serveren met koriander, een handje blanke rozijnen en een beetje grof zeezout. Eet smakelijk!
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.