Meng de bloem met het bakpoeder, het zout en de vanillesuiker. Voeg vervolgens het ei toe en meng het goed door elkaar. Giet dan het water erbij (doe dit beetje bij beetje) en klop met een garde tot een mooi egaal beslag.
Zet een pan met olie op het vuur, doe er genoeg olie in, zodat de bananen helemaal onder de olie zakken. Verwarm de olie naar ongeveer 180 graden.
Snij de bananen in 8 stukjes. Haal de stukken banaan door het beslag. Frituur ze vervolgens 3 á 4 minuutjes tot ze mooi bruin zijn. Doe er niet te veel in 1x in de pan. Laat de gebakken bananen uitlekken op een stukje keukenrol.
Bestrooi de pisang goreng voor het serveren met poedersuiker.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.