50mlmelk(optioneel, maar maakt het net wat romiger)
Sambal/Verse pepers(optioneel, naar smaak)
Garnering(optioneel)
Instructies
Bereiding
Blend in een keukenmachine de pinda’s en sesam met de ketjap tot kleine stukjes. Heb je geen keukenmachine? Doe dit dan met een staafmixer.
Voeg vervolgens zout, laos en knoflookpoeder en eventueel verse pepers toe en blend door tot de gewenste korrel. Zelf maalde ik door tot een hele fijne korrel.
Voeg de zonnebloemolie toe en blend dit door het mengsel. Doe dit vervolgens met 2 eetlepels water. Nu heb je een soort stevige, wat kleffe pasta.
Zet een steelpan op gemiddeld vuur en voeg de pasta, de melk en 100ml water al roerend toe. Proef de saus! Hierna voeg je zoveel sambal toe als je wilt met eventueel wat extra zout.
Zet het vuur hoog en laat het geheel al roerend kort doorkoken. De saus is nu klaar om gegeten te worden.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.