350gramkippendijfilet(of oesterzwammen voor een vega versie)
1eetlepelkorianderkorrels
1citroen
1theelepelzout
2teentjesknoflook
5eetlepelKetjap medja
Gebakken uitjes
1eetlepelsambal brandal(optioneel)
Instructies
Bereiding
Rooster de korianderkorrels in een droge pan, totdat ze beginnen te geuren. Let op dat je ze niet verbrand. En maak vervolgens de korrels fijn in een vijzel.
Week de satéstokjes in een bak met water.
Rasp de schil van 1 citroen en snij de knoflook fijn.
Snij de kippendijfilet in kleine blokjes van ongeveer 1,5 á 2 cm en doe de blokjes in een grote kom.
Voeg hier de gevijzelde koriander aan toe, 1 theelepel zout, de knoflook, citroenschil en 5 eetlepel ketjap medja aan toe. Laat minimaal 30 minuten marineren in de koelkast. Hoe langer, hoe beter de smaak zal intrekken. Voeg optioneel sambal naar smaak toe voor wat extra pit.
Steek indien van toepassing de bbq aan.
Haal de marinade uit de koelkast en voeg het sap van een halve citroen toe.
Rijg het vlees aan de stokjes en grill ze op de bbq of in de grillpan gaar. Gebruik de resterende marinade om de spiesjes tussen het grillen door met een keuken kwast te lakken.
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.