Kook de rijst of noedels volgens bereidingswijze op de verpakking.
Kook de eieren hard: doe de eieren in een pan met koud water, en zet deze op het vuur, zodra het water kookt moeten de eieren nog 7 á 8 minuten koken. Leg ze hierna direct in koud water. Zet deze apart.
Bereiding
Verwarm de olijfolie in een soeppan en bak de Soto kruidenpasta kort aan. Voeg 1 liter water toe en breng aan de kook. Voeg de kipfilet in z’n geheel toe en laat in een half uur gaar worden.
Kook ondertussen water in een waterkoker, doe de taugé in een vergiet en spoel hier het kokende water over heen. Spoel de taugé af met koud water en zet even apart. Pel de eieren en snij deze vervolgens door de helft. Was en snij de bosui in kleine ringetjes.
Haal de kipfilet uit het water en leg deze op een bord. Trek met twee vorken of vleesklauwen de kipfilet uit elkaar, zodat er draadjes kip ontstaan. Let op! gooi het water (bouillon) uit de pan niet weg!
Vul de kommen met een bodempje rijst of noedels, taugé en bosui. Doe daarna de kipfilet erin en voeg het water (bouillon) uit de pan toe. Maak af met gebakken uitjes en ei.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.