Snij de uien, wortel en de bleekselderij in stukjes. Snij de tomaten in parten. Doe alle groenten in een grote soeppan.
Schil en rasp de gember en voeg deze toe aan de groenten. Snij alle kruiden en doe deze bij de groenten. Tip: hou een beetje apart voor de garnering!
Voeg de tomatenpuree, olie, het zout en de ras el hanout toe. Schenk het water erbij. Laat het 10 minuten koken.
Pureer vervolgens de soep met de staafmixer zo glad mogelijk. Breng het nog een keer aan de kook en laat met de deksel op de pan 40 minuten zachtjes koken.
Rooster de vermicelli in 5 minuten in een koekenpan zonder olie of boter. Let op dat je regelmatig roert. Spoel de linzen en kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken. Snij de achtergehouden kruiden fijner.
Voeg de vermicelli, linzen en kikkererwten toe aan de soeppan en kook nog 10 minuten mee. Breng de soep verder op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de soep met de overgebleven kruiden en een partje citroen.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.