Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat zodat het kan ontdooien.
Bereiding
Maak de pannenkoek, zoals aangegeven op de verpakking.
Snij ondertussen de appel in kleine blokjes.
Bak de appelblokjes in een koekenpan samen met de rozijnen en kaneel. De appeltjes zijn klaar zodra de appel zacht is. Laat je kindje af en toe een stukje proeven.
Zodra de pannenkoek klaar is leg je deze op een bord of snijplank en leg je de appelmix op de pannenkoek. Zorg dat je de zijkanten vrij laat, dus alleen in het midden een strook appeltjes legt.
Vouw eerst de korte kanten van de pannenkoek naar binnen en rol daarna de lange kanten dicht.
Leg de pannenkoek daarna op het bladerdeeg en vouw het bladerdeeg op dezelfde manier als hoe je de pannenkoek hebt gevouwen.
Snij daarna sneetjes aan de bovenkant het het bladerdeeg.
Klop de eidooier op in een bakje en bestrijk het bladerdeeg met een bakkwastje. Heb je geen kwastje? Dan kan het ook met de achterkant van een lepel of met je vingers.
Bak de pannenkoek-strudel daarna 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveer samen met poedersuiker en slagroom.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.