Leg de rozijnen in een bakje met warm water. Zorg dat alle rozijnen onder water liggen.
Bereiding
Schil de appels, snij ze in kleine blokjes. Meng de appels met het citroensap. Voeg de suiker, amandelen en kaneel toe en meng alles goed door elkaar.
Giet het water uit het bakje met rozijnen en droog de rozijnen met een doek. Voeg daarna de rozijnen toe aan het appelmengsel.
Rol het bladerdeeg uit op het aanrecht op een vel bakpapier. Leg het appelmengsel in het midden van het deeg uit tot een gelijkmatige dikke streng. Laat de randen ongeveer 2/3 centimeter vrij.
Klop het ei los en bestrijk de randen (de binnenkant naast het appelmengsel) van het deeg ermee.
Vouw de korte zijde van het deeg naar binnen. Vouw de lange zijde over het appelmengsel. Rol de strudel voorzichtig op, beginnend aan de onderkant, druk de randen iets aan. Leg de strudel zo dat de naad van het deeg aan de onderkant zit.
Leg de strudel op de bakplaat (met bakpapier) en snij de bovenkant in met een scherp mes. Bestrijk de strudel met het overgebleven ei.
Bak de apfelstrudel 25 minuten in de oven.
Laat de strudel een beetje afkoelen. Serveer met poedersuiker en slagroom.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.