Verwarm de oven voor op 200 graden met de bakplaat erin.
Bereiding
Meng in een kom de bloem met de gist, de suiker en het zout. Voeg daarna beetje bij beetje het water toe.
Kneed het deeg goed door. Dit doe je minimaal vijf minuten. Je zult zien dat je deeg na een paar minuten niet meer aan je handen kleeft. Het deeg kan je ook kneden met een keukenmachine.
Laat het deeg een uur rusten. Als je geen oven hebt, kun je ook een koekenpan gebruiken.
Leg een bakje bloem klaar. (Bloem zorgt ervoor dat het deeg niet aan je werkbank of aan je handen blijft plakken). Strooi een beetje bloem op je werkbank.
Pak een stukje deeg, iets groter dan je handpalm. Draai er een balletje van. Druk het balletje vervolgens plat.
Met een deegrol rol je je pitabroodje uit. Zorg dat je pitabroodje niet te dun wordt. Je pitabroodje zal dan snel hard worden.
Leg je broodje op de bakplaat of in de koekenpan.
Het garen van een pitabroodje duurt tussen de drie en vier minuten. Afhankelijk van de dikte van je broodje. Als je broodje gaar is laat hem dan eerst afkoelen.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.