Meng in een kom de bloem, 30 gram van de cacaopoeder en de bakpoeder.
Klop in een andere kom de eieren en voeg daarna de suiker toe.
Als deze twee goed gemengd zijn, voeg dan de vanillesuiker en 250 ml melk toe. Smelt de boter in een pannetje of magnetron en voeg deze ook toe.
Doe beetje bij beetje het bloemmengsel in de tweede kom. Iedere keer als je wat bloem toevoegt roer je alles door elkaar.
Schenk het mengsel in een rechthoekige ovenschaal die ingevet is met boter en vervolgens hebt bestrooid met cacaopoeder.
Laat de sokolatopita 45 minuten bakken in de voorverwarmde oven. Als deze gaar is haal je hem uit de oven en snij je de sokolatopita in stukken.
Je maakt ook kleine sneetjes met een mes in de stukken. Dat doe je zodat de chocoladesaus straks goed verdeeld wordt.
In een pan verwarm je 500 ml melk samen met de chocolade en roer je tot het één geheel wordt.
Giet deze nog heet over de sokolatopita heen.
Laat de sokolatopita eerst op je aanrecht afkoelen en vervolgens minimaal drie uur in de koelkast.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.