Doe het water, de gist en een theelepel suiker in een kommetje en meng dit tot het begint te schuimen.
Doe de bloem in een kom of keukenmachine en voeg hier de honing, Griekse yoghurt, gist-mengsel en 1 theelepel olie aan toe. Voeg als laatste het zout toe.
Kneed dit 10 minuten met de hand of in de keukenmachine. Maak daarna een bal van het deeg en smeer deze in met olijfolie.
Dek de kom af met huishoudfolie en laat het deeg 30 minuten rijzen tot het deeg minstens een keer zo groot is geworden.
Strooi een beetje olijfolie op het aanrecht om plakken te voorkomen. Verdeel nu het deeg in 6 gelijke bollen en druk deze plat op het aanrecht.
Doe een klein beetje olijfolie in de koekenpan en bak de broodjes 1 voor 1. Zodra er luchtbellen komen en de onderkant bruin begint te worden, kan je het broodje omdraaien. Is de andere kant ook bruin, dan mag het broodje uit de pan.
Smelt ondertussen de boter en meng hier doorheen de geperste knoflook. Smeer dit mengel op de broodjes zodra ze uit de pan komen.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.