Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier op een rooster of bakplaat.
Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht en laat ze ontdooien.
Bereiding
Snipper de ui, hak de spinazie klein, snij of brokkel de feta in stukjes en pers de knoflook uit.
Verhit 2 el olie in een pan en bak hierin de gesnipperde ui. Zodra de ui glazig is voeg je de knoflook toe.
Bak de spinazie mee en voeg op het laatst de feta toe met wat peper.
Roer door elkaar. Laat het mengsel afkoelen in een kom.
Maak aan de ene helft van de bladerdeegplakjes meerdere sneetjes naast elkaar.
Leg ruim een el van het spinazie/feta mengsel op de andere helft (laat de randen vrij).
Vouw de helft met de sneetjes over de vulling. Druk het aan de lange kant aan (de zijden laat je open).
Leg de spanakopita op het voorverwarmde rooster of bakplaat.
Meng 1 eidooier met de melk in een kommetje en smeer hier de spanakopita mee in. Strooi er daarna wat sesamzaadjes overheen.
Doe de spanakopita voor ongeveer 20 á 25 minuten in de oven.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.