Halveer de tomaten en snij alle stukken in vieren. Snipper de ui fijn en hak de knoflook fijn. Snij de rode ui in mooie halve ringen en zet even apart.
Mix het rundergehakt met het zakje kofta kruidenmix. Rol het gehakt in ovale stukjes (ongeveer 12 stuks).
Verwarm een laagje olie in de pan en bak hier de kofta op hoog vuur even aan tot ze rondom gebakken zijn. Zet het vuur daarna middelhoog en bak de kofta, totdat deze gaar en rondom bruin zijn. Dit duurt ongeveer 12-15 minuten. Haal daarna de kofta uit de pan en zet even apart. Houd warm.
Laat het bakvet van de kofta in de pan, voeg eventueel wat extra olie toe en voeg de ui toe. Bak de ui glazig. Voeg daarna de knoflookteentjes toe en bak even mee. Voeg daarna de tomatenpuree toe, roer even om, zodat het ontzuurt.
Voeg daarna alle tomaten en de oregano toe. Laat zachtjes sudderen met de deksel op de pan voor zo’n 20 minuten tot alle tomaten zacht zijn en het meer een tomatensaus is. Voeg aan het eind een handje zongedroogde tomaten toe en verwarm dit nog even (de olie die meekomt is niet erg).
Mix daarna grof met de staafmixer, zodat eventuele grote tomatenvellen of zongedroogde tomaatjes wat fijner worden. Dit mag grof gemixt of fijn gepureerd naar eigen smaak.
Voeg daarna de rode uienringen toe en verwarm nog even, zodat ze zachter worden, maar niet helemaal gaar. De rode ui mag nog een bite hebben. Leg vervolgens de kofta terug in de tomatensaus en verwarm alles nog een paar minuten zonder roeren met deksel op de pan.
Schep de kofta en tomatensaus in een schaal, bestrooi eventueel met de verkruimelde feta en sprenkel de toum saus eroverheen. Serveer met bijgerechten naar keuze.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.