Snij de kippendijen en de chorizo in stukjes en zet deze apart weg in twee schaaltjes. Snij hierna de paprika en tomaten in blokjes en zet deze samen even apart in een schaaltje. Snipper de ui en knoflook.
Kook 350 ml water en los het blokje kippenbouillon op.
Bereiding
Fruit de ui en de knoflook in een koekenpan. Voeg hierna de stukjes kippendij toe en bak rondom aan.
Voeg vervolgens de cajunkruiden en paprikapoeder toe. Voeg ook de paprika, tomaten samen met de chorizo, welke je eerder hebt gesneden, toe aan de pan met kip. Voeg een eetlepel tomatenpuree toe en bak even mee.
Voeg de ongekookte rijst toe en giet dan de bouillon erbij. Laat het mengsel ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen tot de rijst gaar is en het water is opgenomen. Garneer met verse peterselie.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.