2handjespijnboompitten, pompoenpitten en zonnebloempitten
Zout
Instructies
Bereiding
Knijp een halve citroen uit in een schaaltje, meng hierbij de mayonaise met de mierikswortel. Zet het sausje apart.
Snij de rode ui in dunne ringen, en bak ze in een scheutje olie. Zet even apart.
Rooster in een droge pan de pijnboompitten, pompoenpitten en zonnebloempitten tot ze lichtbruin zijn. Doe deze in het tweede schaaltje en zet deze apart.
Rasp de bietjes (pas op voor vlekken op je kleding, bietjes maken vervelende vlekken). Doe de geraspte bietjes in een vergiet en laat goed uitlekken. Dep na het uitlekken droog met keukenpapier.
Doe de geraspte bietjes samen met de feta, het eitje, de fijne havermoutvlokken en een beetje zout in een grote kom. Kneed met je handen het deeg door elkaar. Vorm dan van het deeg 4 burgers.
Verhit een klontje boter met wat olijfolie in de pan, bak hierin de rode bietenburgers op laag vuur met een deksel op de pan. Bak 5 tot 10 minuten, tot die kant mooi lichtbruin is. Keer ze dan voorzichtig om en vervolg met de andere kant.
Serveer de rode bietenburgers op een lekker burgerbroodje met veldsla, avocado, geroosterde pijnboompitten, zonnebloempitten, pompoenpitten en de mierikswortelmayonaise.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.