Linzensoep, je hebt het waarschijnlijk nog nooit gegeten...Pureer de ingrediënten tot een prachtige soep. In combinatie met de yoghurt en een Turks brood om in de soep te dippen kan het bijna niet anders dan dat dit recept een blijvertje in jullie gezin wordt!Met dank aan Fatma Yerlikaya voor het schrijven en delen van dit recept!
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in de roomboter in de kookpan. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
Snijd de tomaten en de wortelen in stukken. Was ze en voeg ze bij de uien. Was de rode linzen en voeg dit samen met de rijst en bouillon toe aan de pan.
Laat de soep 10 minuten koken, totdat de groente zacht geworden is. Pureer de linzensoep dan glad met een staafmixer.
Voeg de kruiden toe aan de soep en garneer de Turkse linzensoep met een schepje yoghurt.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.