De pilav, een heerlijk rijstgerecht, is een bekend bijgerecht in de Turkse keuken.Omdat het een bijgerecht is, en eigenlijk bij elk ander gerecht lekker is om te matchen, raden we je aan om minimaal voor 2 personen deze rijst te maken. Deze Turkse pilav bevat als ingrediënt 'sehriye', wat vermicelli betekent. Klinkt misschien een beetje gek, maar doordat je de vermicelli eerst bakt en daarna meekookt is dit heerlijk.
Zet een pan met ruim 500 ml water op en breng deze aan de kook.
Spoel de rijst onder koud water in een vergiet en zet de rijst even opzij.
Verhit de zonnebloemolie en de roomboter in een ruime pan en voeg de vermicelli erbij. Bak de vermicelli op middelhoog vuur mooi goudbruin ongeveer 2 minuten. Schep dan de gewassen rijst erbij en roer goed door.
Verkruimel de groentebouillon boven het kokend water en roer het goed door zodat het oplost.
Giet de groentebouillon in de pan en roer goed door. Let er wel op dat het water zeker 2 a 4 cm boven de rijst dient uit te steken. Sluit de pan en laat de rijst voor 15 a 20 minuten gaarkoken op middelhoog vuur. Proef na 15 minuten even of de rijst al gaar is.
Mocht je water sneller zijn verdampt dan dat de rijst gaar is? Voeg dan wat kokend water toe.
Je kan wat zout toevoegen naar je eigen smaak, Zelf voeg ik er geen extra zout bij omdat de groentebouillon zelf al zoutig genoeg is.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.