Ekmek, het Turkse woord voor brood.In dit recept van foodblogger Recepten van Eef leer je hoe je eenvoudig de lekkere ekmek maakt. Heerlijk om te dippen in je knoflooksaus of Turkse linzensoep. Kneden en rollen, dat staat centraal in dit recept. Volg de stappen zoals beschreven en je hebt een heerlijke ekmek op tafel!
Doe de bloem in een diepe kom en voeg de gist, suiker en het zout toe. Maak een kuiltje in het midden en voeg de zonnebloemolie en het water toe. Kneed alle ingrediënten samen voor zo’n 15 minuten tot een samenhangend deeg. Doe de extra 10 ml zonnebloemolie in een kom en voeg het deeg toe. Kneed het weer samen voor een minuut. Dek het deeg af en laat het rijzen op een warme plek voor een uur of tot het in omvang is verdubbeld.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200℃. Doe dit nadat het deeg voor de tweede keer een kwartier heeft gerezen.
Bereiding
Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg daar het deeg op. Maak goed gebruik van beide handen en druk het deeg gelijkmatig plat.
Laat het deeg weer rijzen voor een half uur of tot het in omvang is verdubbeld.
Meng het eigeel samen met 1 eetlepel melk. Bestrijk het deeg met het eigeel-mengsel en vorm het, zoals op de afbeelding, met je vingers.
Leg het in een voorverwarmde oven op 200 ℃ voor zo’n 18 tot 25 minuten of wanneer het brood een mooi goudbruin kleurtje heeft.
Dek het brood af met een theedoek en laat het afkoelen, eet smakelijk!
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.