Pie-DEH, zo spreek je dit recept goed uit op zijn Turks. Een heerlijke platbodem pizzavariant die je met allerlei vullingen kunt bereiden. Een heerlijke snack die je met de hand eet als klein gerechtje. In dit recept gaan we voor een vega en een vis variant, die beide een succes op tafel zijn. Welke kies jij, of ga je gewoon voor beide?
Kwastje optioneel, als je ei wilt strijken over het deeg
Ingrediënten
Deeg
500grambloem
2theelepelsmargarine
0.5blokjegist
5gramzout
125mlwarm water
125mlmelk
2.5gramsuiker
1eioptioneel, om de randjes mee in te smeren
sesamzaadjesoptioneel, ter decoratie
Kaas/gehakt vulling
0.5blokTurkse witte kaas
50gramgehakt
60grammozzarella
peterselie
ei
Tonijn vulling
40gramgeraspte mozzarella
1blikjetonijn
0.5rode ui
Instructies
Bereiding van het deeg
Doe het meel, margarine, gist, zout, water, melk en suiker in een kom. Meng alle ingrediënten, door te kneden, totdat het deeg een mooie ronde vorm heeft. Bedek het deeg met een vochtige theedoek en laat het minimaal 30 minuten rijzen.
Verdeel het deeg in bollen zo groot als een tennisbal en laat het afgedekt weer even rusten.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden en leg op de bakplaat alvast een vel bakpapier.
Voorbereiding kaas/gehakt vulling
Verkruimel de kaas en de mozzarella in een kom en meng deze met de helft van een geklutst ei, voeg wat peterselie toe en roer het geheel goed door. Bak het gehakt in een koekenpan en voeg toe aan het kaasmengsel.
Voorbereiding tonijn vulling
Snijd de uien flinter dun.
Meng de uien met de uitgelekte tonijn en kaas.
Bereiding Pide
Neem een bolletje deeg en rol deze uit met een deegroller tot een grote langwerpige flap.
Leg over de gehele lengte vulling naar keuze, de tonijn en kaas vulling staan klaar dus die kan je zo verdelen, gewoon een goede laag erop leggen.
Bij de Italiaanse variant doe je eerste een laagje tomatensaus, dan wat kaas, kruiden en als laatste wat Italiaanse groenten en tomaatjes.
Vouw de randjes in de lengte naar binnen en druk de uiteinden samen, til de pide voorzichtig op en leg deze op de bakplaat. Optioneel: smeer de randjes even in met een geklutst ei en strooi nog wat sesamzaadjes erover. Bak de pide in ongeveer 10/12 minuten gaar. (Randen mogen mooi goudbruin worden).
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.