Maak je eigen lekkere verse Turkse platbroodjes in een handomdraai. Kant-en-klare broodjes uit de supermarkt zijn prima als je haast hebt en gewoon even snel een broodje wil. Maar als je iets meer tijd over hebt, dan kun je binnen een uur de lekkerste Turkse platbroodjes eenvoudig zelf maken. Wij maken er altijd een paar teveel, want de dag erop smaken ze ook nog erg lekker!
Doe het warme water in een beslagkom en los hier de gist in op.
Voeg nu de bloem, honing en olijfolie toe aan het water.
Voeg als laatste het zout toe.
Kneed nu het deeg in de keukenmachine of met de mixer (met deeghaken) of kneed het met de hand. Kneed je deeg minimaal 5 minuten zodat het lekker luchtig wordt.
Kneed het deeg nu tot een bol en smeer deze in met olijfolie. Doe de bol deeg in een kom. Dek de kom af met huishoudfolie en laat het deeg 30 minuten rijzen.
De pitabroodjes maken
Verdeel het deeg in 6 gelijke bolletjes.
Doe een beetje olijfolie op het aanrecht en rol de bolletjes deeg uit tot ronde broodjes. Zorg dat de broodjes niet groter zijn dan de pan.
Bak de broodjes in de koekenpan ongeveer 3 minuten per kant. Als de pitabroodjes klaar zijn, leg ze dan op een broodplank en onder een theedoek om ze warm te houden.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.