Een lekker bladerdeeg hapje uit de oven, en dan ook nog eens gevuld met lekkere wortels en doperwten. Eet je kindje liever een andere groente? Natuurlijk kan je de groenten vervangen. Lekker, gezond, kleurrijk en superleuk om samen te maken! Let op: Dit recept is voor 1 persoon, heb je meerdere kleine koks, pas dan de porties aan.
Snij de wortelen klein en kook deze samen met de doperwten gaar.
Leg het bladerdeeg op het aanrecht zodat het kan ontdooien.
Zet de bakplaat alvast klaar met een velletje bakpapier.
Bereiding
Zodra het bladerdeeg ontdooit is, kan je de zijkanten naar binnen vouwen zodat het een bootje wordt. Leg het bootje op de bakplaat.
Vul het bootje met de wortelen en doperwten.
Klop de helft van het ei en giet het in het bootje.
Gebruik de andere helft van het ei om de zijkanten van het bootje mee in te smeren.
Bak het bootje af in 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Versier het bootje met een leuke prikker!
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.