Speciaal voor het Kookspel heeft receptontwikkelaar Lindy van @lindyslekkernijen dit recept gedeeld. De Mexicaanse ingrediënten gevuld in een 'taco cube', ook wel 'taco bootje' genoemd, zijn een heerlijke combinatie van smaak én een lust voor het oog. Tussen alle Mexicaanse dips en taco's vallen de bootjes goed op en bovendien zijn ze eenvoudig om te maken.Serveertip: Het recept is gebaseerd op 2 bootjes per persoon, wat voldoende is als hoofdgerecht. Wil je meer Mexicaanse recepten proeven, pas de porties dan aan minder personen (2 personen = 4 bootjes).
Bak de ui en paprika in een koekenpan met een beetje bakboter in ongeveer 10 min op laag vuur.
Pers de knoflook en voeg deze toe aan de koekenpan met ui en paprika. Doe hier nu ook de diced chipotle, de cajun kruiden, peper en zout naar smaak en de zwarte bonen bij in. Het vocht van de bonen kun je er gewoon bij doen. Laat dit alles nog een paar minuten op laag vuur in de koekenpan bakken.
Bak de taco tubs 10 min in de oven op 150 graden.
Nu ga je de taco bootjes vullen. Verdeel de pulled chicken en de groenten over de taco cubes en strooi er de avocado blokjes overheen.
Garneer met wat barbecuesaus naar smaak!
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.