Een quesadilla is het best te vergelijken met een tosti, maar dan op zijn Mexicaans. Je pakt jouw favoriete ingredienten en belegt daar een tortilla mee. Doe er vervolgens een tweede tortilla bovenop als deksel, en wacht tot de kaas gesmolten is. Snij je quesadilla in punten en je hebt jouw Mexicaanse versie van de tosti gemaakt. Dit recept is bedacht door receptontwikkelaar @coriens.iten, een fijnproever en expert in het combineren van de beste smaken!
Bak de champignons net gaar in wat olie en een gesnipperd teentje knoflook. Eventueel kun je nog wat tijm toevoegen. Breng de champignons op smaak met peper en zout.
Bak de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Let goed op, want als ze te bruin worden smaken ze niet meer lekker! Tip: laat de pijnboompitjes niet in de pan als ze klaar zijn, maar doe ze op een bord of schaaltje zodat ze kunnen afkoelen en niet alsnog verbranden.
Snijd de brie in plakken en leg de plakjes verspreid op 2 van de 4 wraps. Leg nu de kastanjechampignons en de pijnboompitten bij de twee wraps met brie op. Als laatste leg je de twee overgebleven wraps bovenop de twee belegde wraps, zodat je een bovenkant en onderkant van de wraps hebt, met daartussen in de ingrediënten.
Bak de wraps nu één voor één in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag op laag tot midden vuur. Beide kanten van de wrap moeten goudbruin zijn en de brie lekker gesmolten. Daarna doe je dit ook met de andere quesadilla.
Snij de quesadilla in 4 of 6 punten en smullen maar!
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en bijbehorende content, recepten en kooktips.