Het originele Italiaanse recept om zelf gnocchi te maken!Onthoud dat als je er te veel mee werkt, de gnocchi hard wordt tijdens het koken, dus kneed gewoon de nodige tijd. Link naar gnocchi plankje toevoegen in tekst
Schil de aardappelen en snij ze door vieren. Kook de aardappelen ongeveer 15-20 minuten in een ruime pan met kokend water. De aardappelen zijn gaar wanneer je er met een vork in kan prikken en de aardappel valt er weer af.
Giet de aardappelen af en pureer deze terwijl ze nog warm zijn.
Meng de aardappelpuree met de bloem.
Klop het ei 1 minuut met een vork of garde. Voeg daarna het ei en een snufje zout toe aan de aardappelpuree en bloem.
Mix daarna alles met je handen tot een zacht maar compact deeg.
Neem een stukje van het deeg en rol uit tot een lange sliert van ongeveer 2 cm dik. Dit gaat het makkelijkste op een aanrecht bestrooit met een beetje griesmeel.
Snij de lange slierten in stukjes van ongeveer 2 cm. Je kan nu het beste een gnocchi plankje gebruiken. Je gebruikt het plankje door de stukjes over het plankje te rollen, hierdoor krijg je de klassieke vorm. Dit kan ook met een vork zodat er wat ribbels ontstaan.
Strooi wat bloem over de gnocchi en laat ze 10 minuten rusten.
Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de gnocchi toe en schep de gnocchi eruit zodra ze gaan drijven. Je kan het beste de gnocchi per ongeveer 10 stuks koken.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en de content.