Scheid de blaadjes peterselie van de stengels. Hak beiden fijn, maar hou apart. Pers de knoflook en snij de rode peper in de lengte door. Verwijder de zaadlijst en snij de 2 delen dan opnieuw door midden.
Zet een kookpan op hoog vuur. Doe hier het water met zout in en breng aan de kook.
Bereiding
Wanneer het water voor de pasta bijna het kookpunt bereikt heeft, voeg ondertussen de pasta toe aan aan het kokende water. Kook de pasta bijna-gaar. Giet de pasta dan af, maar hou het kookvocht in de pan, deze heb je later nodig.
Giet de olie in een grote koekenpan op middelmatig vuur. Voeg de peterselie, de knoflook en de rode peper toe aan de olie in de koekenpan. De inhoud van de pan mag niet “bakken”. enkel sissen. Blijf constant roeren om het bakken te voorkomen. Zo nodig zet je het vuur op een lagere stand.
Wanneer je de knoflook lichtjes ziet verkleuren haal je de rode peper uit de pan. Deze heb je niet meer nodig. Voeg vervolgens 125ml kookvocht toe. Verhoog het vuur zodat het water kan verdampen. Voeg daarna opnieuw een 125ml water toe en blijf roeren tot opnieuw voldoende water verdampt is. Dit zal enkele minuten duren. door te reduceren zullen de smaken versterken. Dit proces is essentieel.
Zet het vuur opnieuw laag. Voeg nog een snufje peper en zout toe, alsook de bijna-gaargekookte pasta. Deze pasta zal nog verder garen in de pan met het oliemengsel.
Tot slot kan je, indien gewenst nog wat chilivlokken toevoegen. Ook kan deze pas toegevoegd worden per portie voor zij die dit wensen. Je gerecht is klaar om te serveren. Smakelijk!
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en de content.