Maak me blij! Dat is wat er bedoeld wordt met tiramisu. Maak jezelf dus ook echt blij en creëer je eigen overheerlijke tiramisu. Je kunt alle kanten op met dit recept en voel je vrij om wat ingrediënten te wisselen of toe te voegen (lees tips in de introductie op het recept). Sluit de Italiaanse avond in stijl af en serveer al laatste gang dit toetje. Succes gegarandeerd!
Klop de eidooiers met 25 gram van de suiker 3 minuten tot een luchtig mengsel.
Roer de mascarpone erdoor. Klop de slagroom in een andere kom met de andere 25 gram suiker luchtig.
Klop het eiwit in een schone kom tot een luchtig mengel.
Spatel de slagroom door het ei/mascarpone-mengsel en voeg het eiwit ook toe.
Pureer of plet de aardbeien tot een puree.
Doop de lange vingers stuk voor stuk in de chocolademelk. Zorg dat de lange vingers voldoende van het mengsel ‘opslurpen’, maar voorkom dat ze zo doordrenkt zijn dat ze uit elkaar vallen. Dit kost ongeveer 7-8 seconden per lange vinger.
Zet de glaasjes klaar. Bedek de bodem van een glaasjes met de lange vingers en giet hier een beetje van het mascarponemengsel. Doe daarna een laagje van de aardbeienpuree erover.
Doe nu weer een laagje lange vingers erover en vervolgens weer een laagje van het mascarponemengsel met daarna een laagje aardbeienpuree. Ga zo door tot het glaasje vol is.
Zeef een laagje cacaopoeder over het toetje en laat minimaal één uur in de koelkast opstijven.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en de content.