Broesketta! Zo spreek je dir gerecht uit op zijn Italiaans. Deze kleine geroosterde broodjes met verse ingrediënten smaken fantastisch. Je kunt eindeloos variëren met wat je op de geroosterde broodjes doet. In dit recept brengen we de authentieke Italiaanse smaak naar jouw tafel. De klassieke combinatie van tomaatjes, basilicum en knoflook is de meest bekende versie van de bruschetta. Je zet dit binnen een paar minuten op tafel en vrijwel alle leeftijden kunnen dit maken. Veel kookplezier!
Snij de tomaten in kleine blokjes en hak de basilicum fijn en doe deze samen in een kom.
Voeg een beetje zout en peper toe aan de tomaatjes en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Laat even staan.
Giet de andere eetlepel olijfolie in een bakje en pers het teentje knoflook erbij.
Roer even door elkaar en smeer het mengsel met een kwarstje of de achterkant van een lepel op de bovenkant van gesneden broodjes.
Rooster de broodjes in een grillpan of in de oven, zodra ze goudbruin zijn, zijn ze klaar.
Verdeel de tomaatjes over de broodjes.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en de content.