Schoonmoeders tongen, dat betekent de Italiaanse naam van dit recept. Het is een ode aan de schoonmoeder; hoe ze dat bedoelen mag je zelf invullen...Het resultaat van dit recept zijn lekkere knapperige repen breekbrood, die met een beetje fantasie de vorm van een tong hebben. Heerlijk om te dippen in je pesto of bij gnocchi.
Doe de bloem, gist en water in een kom of keukenmachine en meng deze samen. Voeg na 3 minuten de olijfolie en zout toe. Mix dit nog 5 minuten door elkaar.
Laat het deeg in een afgedekte kom 2 uur rijzen. Het is de bedoeling dat het deeg zich verdubbeld.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Na het rijzen leg je het deeg op het aanrecht. Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken. Laat het daarna nog 10 minuten rusten.
Rol daarna alle deegbollen uit, op de bakplaat bekleed met bakpapier, met een deegroller tot lange dunne plakken.
Bestrijk ze met olijfolie, zout en rozemarijn.
Bak de lingue della suocera in 20 minuten af in de voorverwarmde oven.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en de content.