Wist jij dat de aubergine een fruit is en niet een groente? Met deze heerlijke vrucht kun je heel erg veel lekkere gerechten maken. Dit recept is een gevulde aubergine, waarbij we de smaak van de aubergine combineren met heerlijke Italiaanse ingrediënten die samen een prachtig gerecht voor op tafel vormen. Een lekker, gezond en bovendien vegetarisch recept voor jong en oud!
40gramolijven(welke jij het lekkerste vindt, hou je niet van olijven? Laat deze dan weg)
60gramcroutons
1teentjeknoflook
40gramparmezaanse kaas
3eetlepelsolijfolie
1snufjezout
1snufjepeper
Optioneel
10gramkappertjes
Instructies
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Was de aubergines en snij ze in de lengte doormidden. Hol ze uit en leg het vruchtvlees apart. Strooi een handje zout over de aubergines en leg even apart.
Snij het vruchtvlees van de aubergine in kleine blokjes.
Rasp de parmezaanse kaas.
Bereiding
Verhit de olijfolie samen met een geperst teentje knoflook in de koekenpan. En voeg de stukjes aubergine samen met de olijven toe.
Voeg de tomatenblokjes en croutons toe en breng op smaak met zout en peper.
Voeg eventueel de kappertjes toe.
Leg de aubergines op een met bakpapier bedekte bakplaat en vul ze met het mengsel. Strooi een handje Parmezaanse kaas erover en een scheutje olijfolie.
Bak de aubergines in 30 minuten af in de voorverwarmde oven.
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en de content.