80gramzwarte olijvenNiet zo gek op olijven? Laat deze dan weg
1handjekikkererwten
1,5bouillonblokje
1glasrode wijn(30ml)
1eetlepelolijfolie
4eetlepelstomatenpuree
4eetlepelssalsasaus
Kruiden voor de kip en kikkererwten
1theelepeltijm
1theelepeloregano
1theelepelrozemarijn
1theelepelpaprikapoeder
1theelepelkurkuma
1theelepelcurrypoeder
1snufjezout
1snufjepeper
Instructies
Voorbereiding
Verwarm de oven of airfryer voor op 200 graden.
Kruid de kippenbouten met de helft van de kruiden en de olijfolie, giet eroverheen. En laat even staan, zodat de kruiden erin kunnen trekken.
Snij de knoflook en sjalotten fijn.
Schil de courgette en aubergine en snij in groffe stukken (blokjes van ong. 2 cm).
Snij ook de paprika en tomaten in groffe stukken.
Was de olijven en snij deze door de helft.
Stoofpotje bereiden
Was de kikkererwten en kruid deze met de overgebleven helft van de kruiden. Leg de kikkererwten op een bakplaat en bak deze 10 minuten in de oven of airfryer.
Bak de gesneden sjalotten en knoflook in olijfolie op middelhoog vuur.
Voeg na 5 minuten de kippenbouten toe en bak deze mee. Haal de kippenbouten er weer uit, zodra ze een bruin korstje hebben.
Bak de groenten (behalve de tomaat) in dezelfde pan.
Blus na 5 minuten met de helft van de rode wijn.
Voeg de blokjes bouillon, blaadjes laurier en takjes rozemarijn toe.
Voeg de kip weer toe en giet de tomaten, tomatenpuree en salsasaus eroverheen. Voeg de rest van de wijn toe.
Voeg de gesneden druiven, kikkererwten en olijven toe en laat 60 minuten sudderen op laag vuur met gesloten deksel. Smullen maar!
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en de content.