Pastadeeg maken hoeft niet lang te duren en is bovendien niet erg moeilijk. Met de juiste ingrediënten heb je een heerlijk deeg zo op tafel. Met dit deeg maak je bijvoorbeeld tagliatelle, ravioli of gnocchi.
Pak een beslagkom en meng hierin het zout, de bloem samen met 2 eieren, en voeg een halve eidooier van het 3de ei toe. Je kan dit met de hand doen, de kneedhaken van de mixer of met een keukenmachine. Belangrijk is dat je het deeg 10 minuten stevig door kneedt. Doe dit ook echt 10 minuten en niet korter!
Na 10 minuten kneden kijk je of het deeg gereed is om te laten rijzen. Het deeg is klaar om te rijzen wanneer het elastisch is. Dit test je door op de bol deeg te drukken met je duim; veert het deeg weer terug, dan is het elastisch genoeg en ben je klaar met kneden.
Leg de bol deeg in een theedoek of in huishoudfolie en laat het 30 minuten rusten. Pastadeeg wordt niet groter, zoals je bijvoorbeeld brood- of pizzadeeg laat rijzen. Schrik dus niet als je bol deeg niet groter wordt na een half uur.
Na 30 minuten gooi je een beetje bloem op het aanrecht en rol je het deeg uit met een deegroller. Rol het deeg net zolang totdat het deeg dun genoeg is voor de pastamachine. Je kan het deeg makkelijk in strookjes snijden als het te breed is voor je pastamachine.
Haal het deeg nu door de pastamachine. Op de pastamachine zitten verschillende standen. Begin altijd eerst op de dikste stand. Zet de machine elke keer een stand dunner. Het deeg is dun genoeg als je het optilt en je ziet er licht doorheen ziet.
Je deeg is is nu klaar om te gebruiken voor een recept naar keuze, maak er bijvoorbeeld tagliatelle of gevulde ravioli mee. Eet smakelijk!
Goed om te weten!
Ondanks een zorgvuldige review kan het zijn dat er een typefout of verkeerd getal in onze recepten is verwerkt. Mocht dit zo zijn, meld het ons dan, zodat we samen de recepten zo accuraat mogelijk houden! In sommige recepten verwerken wij affiliate-links. Als jij iets koopt via zo'n link verdienen wij hier een kleine commissie mee. Uit deze inkomsten bekostigen wij deze website en de content.